Tercüme sonrası çeşitli kurumlardan ihtiyaç duyduğunuz onayları ek hizmet olarak adınıza yürütmekteyiz. Noter Onayı, Apostil, Kaymakamlık Tasdik, Dışişleri Bakanlığı Onayı, Konsolosluk Onayı gibi kurum onayları için gerekli şartları ve ödeme koşulları için müşteri temsilcimizle iletişime geçebilirsiniz.
Noter Onayı
Noter Onaylı Tercüme, ihtiyaç duyduğunuz çevirinin resmi makamlarca talebi halinde yemin zaptı bulunan çevirmenin bağlı olduğu noter tarafından onaylanma işlemidir.
Çalıştığımız noterlerde yemin zaptı bulunan, tecrübeli tercümanlarımız tarafından tercümesi yapılan belgelerinizin Noter Onaylı Tercüme işlemleri Kızılay ve Balgat Ankara’da yapılmaktadır.
Noterler tarafından, Noter onayı yapılan belge için çeviri noter onay bedeli alınmaktadır. Bu bedel karşılığında verilen noter makbuzunu, yapılan işlem sonrasında size teslim ediyoruz. Noter onay bedelinizin ne kadar tutacağı ile ilgili müşteri temsilcimizle iletişime geçiniz
Apostil
Apostil, ihtiyaç duyulan bir belgenin gerçek ve doğru olup olmadığının onaylanması sonrasında başka ülkerlerde legal olarak kullanılmasını sağlayan bir tasdik sistemidir. Kuralları 6 Ekim 1961 tarihinde Lahey Konvansiyonuyla belirlenmiştir. Apostil kuralları yalnızca bu anlaşmaya taraf olmuş ve ülkeler arası geçerlidir.
Tercümesi yapılmış bir belgeye apostil alınabilmesi için öncesinde noter onayı olması gereklidir. Ayrıca Tercümesi yapılan orijinal belgenin ıslak imzalı olması gereklidir.
Apostil alınan belgelere Elçilik Onayı gerekmediği için Dışişleri Bakanlığı Onayı da gerekmemektedir
Noter onayı yapılmış belgenizin adınıza Kaymakamlıklardan ya da Valilik tarafından apostil almaktayız.
Apotil bedeli ücretsiz olmakla birlikte, bazı kaymakamlıklarda damga pulu karşılığı ücret tahsil edilmektedir.
Kaymakamlık Tasdik
6 Ekim 1961 tarihli Lahey Konvansiyonuna taraf olmayan ülkelere gidecek belgelerin noter onayı sonrası onay işlemidir. Yine apostil veren makamlarca verilmektedir. Kaymakamlık tasdiki yapılan belgelere sonrasında Dışişleri Bakanlığı Onayı da yapılmalıdır.
Kaymakamlık tasdik bedeli ücretsiz olmakla birlikte, bazı kaymakamlıklarda damga pulu karşılığı ücret tahsil edilmektedir.
Dışişleri Bakanlığı Onayı
Kaymakamlık tasdiki yapılan belgelere Dışişleri Bakanlığı onayı yapılmalıdır. Dışişleri Bakanlığı tarafından onayı yapılan belge için onay bedeli alınmaktadır. Onay bedeli her sene başında değişmektedir. Her evrak için aynı tutar tahsil edilmektedir. Bu bedel karşılığında verilen makbuzu, yapılan işlem sonrasında size teslim ediyoruz. Onay bedeli için müşteri temsilcimizle iletişime geçebilirsiniz.
Konsolosluk Onayı
Apostil anlaşmasına taraf olmayan ülkelerde işlem görecek evraklarınızın Dışişleri Bakanlığınca tasdik edilmesi sonrasında ilgili ülke konsolosluklarınca onaylanması gerekmektedir. Her konsolosluğun kendince kuralları, uygulamaları ve ücret politikaları olduğundan Elçilik Onayı gereken belgeleriniz için detaylı bilgiyi müşteri temsilcilerimizden edinebilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz takdirde Konsolosluk Onayı işlemlerinizi adınıza yürütüyoruz.