Bizimle çalışacak yol arkadaşı arıyoruz:
Bizimle çalışmak için yapacağınız başvurularınız tercüman veritabanımıza kaydedilmektedir. “Freelance” olarak değerlendirilecek siz tercüman adaylarımızla çalışabilmek için aşağıdaki hususlara açıklık getiren epostanızı ekinde özgeçmişlerinizle birlikte info@alestatercume.com adresine göndermeniz durumunda sizinle iletişime geçilecektir.
- Ana diliniz / hakim olduğunuz diller ve uzmanlık alanlarınız
- Bu zamana kadarki iş tecrübeleriniz,
- Vatandaşlık durumunuz ve bulunduğunuz il,
- Akademik geçmişiniz, varsa YDS sonucunuz,
- Sözlü (ardıl ve simültane) tercüme konusundaki deneyimleriniz,
- Herhangi bir noterde yemin zaptınız olup olmadığı,
- Birim fiyat beklentiniz.
Kimler yeminli tercüman olabilir?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, sabıka kaydı olmayan, üniversite mezunu olan, eğer üniversitenin yabancı dil fakültelerinden mezun değilse, ilgili dili bildiğini gösterir sertifika sunan kişiler noterlerin uygun bulması durumunda noter huzurunda yemin ederek yeminli tercüman olur ve kendisine yemin zaptı verilir. Noterlerin, tercümanların bildiği dil seviyesi konusunda tercümanı uygun bulması, tercümanın noterin çalıştığı tercüme bürosu referansı vermesiyle kolaylaşmaktadır.
Adliyelerdeki Adalet Komisyonlarının huzurunda yemin etmek suretiyle adli yemin belgesi veya bilirkişilik belgesine sahip olan tercümanlar “Tercüman Bilirkişisi” veya “Adli Yeminli Tercüman” olabilmektedir.
Yeminli Tercüman Olmak İçin Neler Gerekir?
- Türk vatandaşı olmak ya da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca resmî bir belge şeklinde düzenlenen ve geçerlilik süresi içinde yabancıya Türkiye’de çalışma ve ikamet hakkı veren izin belgesi sahibi olmak
- Üniversite mezunu olmak (Herhangi bi üniversite olabilir)
- İlgili yabancı dil fakültelerinden mezun değilse dil yeterliliğini ispat edecek belge sunmak (YDS sonuç belgesi gibi)
- Adli Sicil Kaydında herhangi bir sabıkası olmamak,
- Yerleşim Yeri Belgesindeki il ile Noterin bulunduğu ilin aynı olması,
- Kimlik/Mavi Kart Fotokopisi
- Fotoğraf.